‘Ik voel mij een schoonheidskoning’ – Hein Roth over zijn gebit

Hein Roth stuurde opnieuw een verhaal in. Zoals altijd positief en met een vrolijke noot. Een verhaal over herstelwerkzaamheden aan het gebit bij een volwassene met schisis.

Naam: Hein Roth (1963)
Woonplaats: ’s-Heerenberg
Relatie tot schisis: Geboren met een enkelzijdige lipspleet en kaakspleet

Schoonheidskoning

gebit schisis composiet herstel

Hein met zijn nieuwe gebit.

Zoals de titel reeds doet vermoeden, voel ik mij zo…! Het was al weer een tijdje geleden dat ik op de site van schisiservaringen.nl keek. Het valt me altijd weer op dat er zoveel mooie, sterke mensen zijn! Dat geldt natuurlijk voor de ouders van kinderen met een schisis, maar evenzeer voor al die ukkepukken. Die groeien stuk voor stuk uit tot nog grotere kanjers dan zij nu al zijn!

Herstelwerkzaamheden gebit

Een aantal weken geleden heb ik een stap gezet met behoorlijk grote gevolgen. Met een bevriende tandarts en naamgenoot had ik een afspraak gemaakt dat hij nog eens kritisch naar mijn gebit zou kijken en of er nog herstelwerkzaamheden verricht konden worden. Vele decennia geleden was er voor het laatst echt iets aan mijn gebit gedaan. Best vooruitstrevend voor die tijd. Vorig jaar ging de laatste melktand eruit, er ontstond een gat uiteraard, veel andere tanden waren verkleurd, stukjes eraf, enzovoort. Ik zal jullie de verdere details besparen.

De oplossing: composiet

Mijn goede vriend Hein de Kloet kwam met een prachtoplossing; composiet. Voortanden iets langer, breder, witter… verder nog wat geheel pijnloos gepruts en 3 uur later pronkte ik voor de spiegel! Een mooie, tevreden lach, die snel veranderde toen ik de rekening kreeg, haha!

Perfectionistisch

Mijn kritische vriend Hein is een perfectionist, dat betekent dat hij niet gauw tevreden is en altijd voor het hoogst haalbare gaat. Vooraf zei hij dat een misvormd gebit nooit perfect wordt en dat ik blij mocht zijn dat hij van een 4+ een 7- kon maken. Na afloop zei hij trots dat het eindresultaat wel een 8 was! Daar sluit ik me bij aan!

Met oprechte groet,
Hein

Reacties op dit verhaal worden gewaardeerd!

5 reacties

 1. Hoi Hein,

  Je hebt nu een prachtig gebit,je kan er trots op zijn. Die bril staat je ook goed. Een dikke 10 voor jou.
  De maatschappij kijkt toch altijd eerst naar je uiterlijk en dan pas naar je binnenste. Dit zal helaas tot in de eeuwigheid altijd zo blijven.
  Hein, het ga je goed en veel geluk.

  Vriendelijke groet van Irene.

 2. Dank voor je mooie woorden Irene!
  Hartelijke groet,
  Hein

 3. Diana van Hooijdonk

  Hoi Hein.

  ik ben een tijd niet op de site geweest en las je verhaal. Het ziet er keurig netjes uit. Een heel verschil. Je mag er trots op zijn.
  Ik heb het ook laten doen een aantal jaren terug. Best een groot verschil vond ik. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Wat zoiets al niet kan doen. Gaf mij ook meer zelfvertrouwen.
  Ik heb nu recent botox/filler injecties gehad op keelachterwand en zachte gehemelte omdat mijn spraak na een moeizame pharynxplastiek niet naar wens was. Tevens kostte het me erg veel moeite waardoor ik veel problemen heb met een hoge spierspanning in mijn keel. Wat een paar “simpele” injecties al niet voor verschil kan zorgen. De nasaliteit was gelijk weg. minder moeite met spreken en minder pijnklachten. Nu gaan we toewerken naar een definitieve oplossing in de vorm van injecties. Spannend.

  Vriendelijke groeten van Diana

  • @Diana, wat fijn om te horen dat er nu iets is wat je daadwerkelijk helpt!

   • Diana van Hooijdonk

    Hoi Marleen. Het duurde lang voordat we zover waren, maar in oktober 2015 de 1e injecties gekregen. Spraak ging weer achteruit en ik kreeg weer meer klachten, daarom afgelopen vrijdag nieuwe injecties. Ik ben erg blij dat de kaakchirurg het wilde proberen. Hij heeft het nog nooit eerder gedaan, dus het was erg spannend.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*